Edit Content

DERİ HASTALIKLARI
Akne Sivilce
Alerjik Deri Hastalıkları
Alopsi Areata(Saç Kıran)
Hiperhidroz
Atopik Dermatit
Behçet Hastalığı
Cilt Lekeleri
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar
Deri Enfeksiyonları
Derinin Mantar Hastalıkları
Deri Tümörleri
Egzema
İlaç Döküntüleri
Gül Hastalığı
Kurdeşen(Ürtiker)
Nasır
Pediatrik Dermotoloji
Saç Dökülmesi
Seboreik Dermatit
Sedef Hastalığı
Siğil
Tırnak Batması
Tırnak İltihabı
Uçuk
Uyuz

CERRAHİ
Biyopsi
Ben Alınması
Deri Tümörleri
Elektrokoter
Kriyoterapi

KOZMETİK
Ameliyatsız Yüz Gençleştirme
Scarlet / Altın İğne Tedv.
Botoks Uygulamaları
Kırışıklık Botoksu
Terleme Botoksu
Masseter/Diş SIkma Botoksu
Dolgu Uygulamaları
Kök Hücre Tedavisi

MEDİKAL ESTETİK
Ameliyatsız Yüz Gençleştirme
Scarlet / Altın İğne Tedavisi
Kırışıklık Botoksu
Terleme Botoksu
Masseter Diş Sıkma Botoksu
Dolgu Uygulamaları
Gençlik Aşısı
Kolajen Aşısı
Mezolifting - Yüz Mezoterapisi
Somon DNA Tedavisi
PRP Tedavisi
Kök Hücre Tedavisi
Kimyasal Peeling
Demapen

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme

Uzm. Dr. Mehmet ŞİMŞEK

Ameliyatsız cilt ve yüz gençleşme yöntemleri çok çeşitlidir. HİFU, Fotona, Fransız askısı, altın iğne, fraksiyonel co2, gençlik aşısı, botox, dolgu, dermamelan-cosmelan, lazer, mezoterapi, PRP, Somon DNA aşısı gibi pek çok yöntemle ameliyatsız gençleşme sağlanabilmektedir. Ancak bu yöntemlerin, hekimin belirttiği aralıklarla yenilenmesi gerekebilir. Hastanın ihtiyacına ve beklentilerine uygun bir teknik belirlenmelidir. Ameliyatsız yüz gençleştirme, yanak, çene, boyun, gıdı gibi bölgelere uygulanabilmektedir. 

Ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemleri kimlere yapılır?

Ameliyatlı ya da ameliyatsız cilt gençleştirme teknikleri, 18 yaş üzerindeki herkese uygulanabilir. Cilt yaşlanmasından, kırışmasından ve sarkmasından şikayetçi olanlar, durumlarına göre ameliyatsız yüz gençleştirme tekniklerini tercih edebilir.  

Ameliyatsız yüz gençleştirme sonrası cilt nasıl genç kalır?

Yüz gençleştirme ameliyatsız yöntemlerle sağlanabilir ama bunların devamlılığını sağlamak hastanın kendisine de bağlı olmaktadır. Hastaların ciltlerinin genç kalması genetik etkenlere bağlı olabildiği gibi çevresel etkenlere ve bakıma da bağlıdır. Cildin genç kalması için bol bol su içilmesi gerekmektedir. Egzersiz mutlaka yapılmalıdır. Düzenli egzersiz kan dolaşımını artırarak, oksijen miktarını yükseltir. Bu da genç bir cilde kavuşturur. Sağlıklı ve genç bir cilt için sağlıklı ve yeterli beslenmek de gerekir. Sağlıklı beslenmeyle cildin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve asitler alınır. Beslenirken vitamin çeşitliliğine dikkat edilmeli, yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli, şekerden, kızarmış yiyeceklerden, işlenmiş gıdalardan uzak durulmalıdır. Bunun yanında cilt temiz tutulmalıdır. Makyaj her gün temizlenmeli, her hafta rutin olarak cilt bakımı yaptırılmalıdır. Cilde uygun doğru uygulamalar tercih edilmelidir. Bunun yanında sigara, alkol tüketilmemelidir. Uykusuzluk da cildin düşmanıdır. Uykusuzluk, cilt altı dokuları bozar. İyi yaşam alışkanlıkları edinmek ve bu alışkanlıkları sürdürmek cilt gençleştirme yöntemlerinin de daha uzun süre kalıcı ve etkili olmasını sağlamaktadır.

1